Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Περί END, Σώρρα, Λαμπράκη κλπ...

Κάποιος φίλος στο φόρουμ μου είπε:

" Το μυαλο μου ,χρονια βασανιζετε,με ενα,ΓΙΑΤΙ.
Λεμε πολυ ευκολα ,οτι ξεραμε πολλα,απο αυτα που λεει ,ο Λαμπρακης.Μπα ?Με στοιχεια?Απο ποτε
?Μετα την ανακαλυψη του net?"


του απάντησα:

 
1/ με αρκετά στοιχεία- (και ίσως ενίοτε και περισσότερα απ'όσα έχει δώσει ο Λαμπράκης)έχω βλέπεις την καλή τύχη εκ των πραγμάτων να γνωρίζω τ'αγγλικά σαν τη μητρική μου, πράγμα που σημαίνει ότι έχω λίγο(ή πολύ) πιο διευρυμένο πεδίο έρευνας απ'όσο έχει ένας μέσος Ελληνας/Ελληνίδα, ακόμα και με καλά (φροντιστηριακά όμως πάντα) αγγλικά... Μπορεί να μην έχω καταφέρει να φέρω ΟΛΑ όσα έμαθα και μαθαίνω στην πορεία εδώ μέσα (είναι πρακτικά αδύνατο αν και το παλεύω φιλότιμα) αλλά μην αμφιβάλλεις ότι έχω προσλάβει πολλά... τόσα πολλά, που κατάφερα να αλλάξω ή να ανατρέψω μέσα μου, οπτικές και προσεγγίσεις μισού αιώνα.... κι αυτό, πίστεψέ με, δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο για άνθρωπο που δεν είναι ΟΦΑ (όσα φέρνει ο άνεμος) και δεν ενστερνίζεται επιπόλαια και με τη μία, το κάθε τι που θα τον "εντυπωσιάσει", όπως συχνά συμβαίνει με νεαρά άτομα (η μεγαλύτερη ηλικία έχει και τα καλά της :wink: )

2/ όσο για το "από πότε", είναι μεγάλη κουβέντα... Ναι, το νετ έπαιξε έναν καταλυτικότατο ρόλο στο να προσλάβω γρηγορότερα γνώσεις- και να ενώσω ευκολότερα τελίτσες, πράγματα που σε διαφορετικές συνθήκες, θα'θελα ίσως και δεκαετίες για να καταφέρω... (και η διάρκεια ζωής μου δεν είναι πολύ μεγάλη πια, οπότε σίγουρα θα έφευγα απ'τη ζωή με λιγότερα στο δισάκι μου)
ΟΜΩΣ: Είναι απόλυτα βέβαια ότι παράγοντας εδώ δεν ήταν μόνο το νετ, αλλά και η δική μου "ετοιμότητα". Ένας άλλος παράγοντας είναι η απίστευτη αλλαγή ενεργειών που περιλούζουν τον πλανήτη, που αν και δεν τις βλέπει/αγγίζει/οσμίζεται/γεύεται κανείς με τις 5 του αισθήσεις, η 6η αίσθηση (για όσους την προσέχουν) κάνει και τη δουλειά των άλλων 5 και ακόμα παραπάνω, διότι ΤΙΣ ΝΙΩΘΕΙ.

Άλλοι δεν είναι έτοιμοι ούτε σωματικά αλλά (κυρίως) ούτε και ψυχο-διανοητικά να τις προσλάβουν και να τους επιτρέψουν να "ανθίσουν" μέσα τους, (οπότε βλέπουμε τρελές-ακραίες-ανεξέλεγκτες εκδηλώσεις από τις επιδράσεις των ενεργειών πάνω τους) άλλοι πάλι, είναι πιο προσαρμοστικοί, πιο έτοιμοι (και πιο αφυπνισμένοι ή με τάσεις αφύπνισης) να τις προσλάβουν, να συντονιστούν, και να τις επεξεργαστούν. Η επεξεργασία (ή η αδυναμία επεξεργασίας) πάλι έχει άμεση σχέση και συνάφεια με το μέσα μας!
Οπότε δεν είναι μόνο θέμα ύπαρξης του νετ. Είναι και θέμα του τι θα τα κάνεις αυτά που προσλαμβάνεις απ'το νετ... (η απ'όπου αλλού τα προσλαμβάνεις) Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουμε να σερφάρουν αδιάκοπα, να προσλαμβάνει γνώση και στοιχεία το μυαλό τους, και το μέσα τους ή η καρδιά τους, να μην ανταποκρίνεται καθόλου σε όλα αυτά... να μην αλλάζουν πορεία και διαδρομή ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί απλά έχουν αποφασίσει (υποσυνείδητα/ασυνείδητα) να μείνουν εκεί που βρίσκονται, διότι για κάποιο λόγο αισθάνονται πιο άνετα εκεί.
Άλλοι πάλι, έχουν αφυπνιστεί (ή έχουν τάσεις αφύπνισης) θέλουν να προχωρήσουν, αλλά χρειάζονται εξωτερικά σημεία αναφοράς - κάτι σα δεκανίκια για να νιώθουν πως προχωράνε πιο πολύ "εκ του ασφαλούς" (κι αυτό αισθάνομαι ότι συμβαίνει κατά βάση, με αυτούς που ακολουθούν τυφλά κάποιους "ηγήτορες", στην προκειμένη Λαμπράκη-Σώρρα-ΕΝΤ) 

Αυτοί που έχουν (προ)αποφασίσει να πάνε παραπέρα σε μια πορεία που για να έχει (κατ'εμέ) νόημα, πρέπει στην ουσία της να είναι μοναχική, (χωρίς να σημαίνει πως δε μοιράζονται πράγματα, ΠΡΕΠΕΙ να τα μοιράζονται αν αγαπούν) προχωράνε κανονικά, και οι ενέργειες που περιβάλλουν και "χτυπάνε" τον πλανήτη (και τους ίδιους φυσικά) αδιάκοπα πλέον, αλλάζοντας την ουσία του, βοηθούν απίστευτα προς αυτή την κατεύθυνση... Φτάνουν σ'ένα σημείο που αποκτούν άμεση σύνδεση με το ΟΛΟΝ, και χωρίς... μεσάζοντες ή... "σωτήρες". Σ'αυτή την κατηγορία φρονώ πως βρίσκεται η μούρη μου, αν και η "άμεση σύνδεσή" μου συχνά παραπαίει απ'τις δικές μου ηλίθιες εκλογικεύσεις και αμφιβολίες.... που σημαίνει ότι δεν έφτασα ακόμα εκεί που ελπίζω και ποθώ -όπως λες καπετάνιε μου κι εσύ- να φτάσω. Ξέρω όμως πως πρέπει να φτάσω μόνη μου, χωρίς ηγήτορες και μεσάζοντες...


Αναφερόμενος ειδικά σε μένα είπε:

"Η Βασω ξαναειπε,να μην περιμενουμε τιποτα,απο κανενα,αν δεν αλλαξουμε μεσα μας και τροπο
ζωης και νοησης.
Σε μενα δεν το λεει φανταζομαι,το λεει για να το βλεπουν οι πολλοι." 

απάντησα:

Ναι, το λέω "για να το βλέπουν οι πολλοί", (από αγάπη προς τον άνθρωπο όχι από δασκαλίστικο ή ανωτερίστικο βίτσιο) αλλά κυρίως για να το βλέπω εγώ. Να μη μ'αφήνω να "λακίσω" από αυτό... Αν έμαθα κάτι στα χρόνια που ζω εκτός και ( πολύ αργότερα) εντός νετ, είναι αυτό. Εμείς είμαστε αυτοί που επιλέγουμε, εμείς είμαστε αυτοί που μαθαίνουμε-εξελισσόμαστε ή παραμένουμε στο ίδιο σημείο, εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε, και δεν θα το κάνει κανένας άλλος για μας.

Τέλος: για Σώρρα -Λαμπράκη και ΕΝD (εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι)

ΔΕΝ τους πολεμάω. Τους ακούω κι όλας. Αν τους πολεμούσα, αν είχα προ-ειλημμένη απόφαση ήδη γι'αυτούς, δε θα'χα μπει ούτε στο Ε5, και σίγουρα δε θα άκουγα τα βίντεό τους. Επίσης ΑΝ τους πολεμούσα, θα είχα κάνει και σχετικό/α βίντεο γι'αυτούς το οποίο (ή τα οποία) θα'χε (ή θα είχαν) και αρκετή απήχηση...

Από την άλλη, δεν τους προσκυνάω κι όλας. Δεν πίνω νερό στ'όνομά τους. Δεν θεωρώ πως αυτοί θα με βγάλουν απ'το λούκι στο οποίο βρίσκομαι, το οποίο έχω συμβάλλει κι εγώ στα χρόνια να δημιουργηθεί. Για να βγω από αυτό, πασχίζω να διορθώνω τα λάθη μου και να διευρύνω τη συνειδητότητά μου. Μόνο εγώ και ο κάθε "εγώ" (με την καλή έννοια το "εγώ") μπορώ να με βγάλω από το λούκι, κανένας άλλος! Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά ακόμα, διότι δεν έχω καταλήξει οριστικά. Τα περί χρημάτων, συγχωρήστε με, αλλά δεν τα πιστεύω (η παρουσίαση εδώ http://www.scribd.com/doc/109068319/E-N-D-The-End δεν αντικρούεται με αφορισμούς) . Τα υπόλοιπα (που αναφέρει/παρουσιάζει ειδικά ο Λαμπράκης)  τα δέχομαι, όχι επειδή μ'αρέσουν, αλλά  διότι τα'χω ψάξει πολύ πριν εμφανιστεί η END και σύμφωνα με αυτά που είχα ήδη συμπεράνει ή μάθει, αυτά που λένε, είναι στη βάση τους σωστά.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα ακούω, ακόμα παρατηρώ την πορεία τους...

Απ΄τη μια εγκρίνω τα όσα παραθέτουν (σωστά όπως προείπα) προς αφύπνιση των μη αφυπνισμένων ή την ενίσχυση των ήδη αφυπνισμένων, από την άλλη, τα σημεία που δεν με καλύπτουν ή μου δημιουργούν αμφιβολίες, έρχομαι  και τα παρουσιάζω παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου του διαβόλου και όχι αναγκαστικά του πολέμιου. Αυτό θα ήθελα να μπορούσαν να το καταλάβουν εκείνοι που είναι δοσμένοι ψυχή τε και σώματι σ'αυτή την ομάδα... Το τι άλλο θα καταλάβουν ή όχι στην πορεία, εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους.
 
 

6 σχόλια:

 1. Στημενα "παιχνιδια" οπου διακυβευονται συμφεροντα μεγαλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Ό Ψώρρας άκουσε 8 μήνες φυλακή, κι άλλους 8 η γυναίκα του, γιά πλαστογραφία τιμολογίων.
  Απόφαση 1302/2005 Τριμελές Εφετείο Πατρών. Έκανε προσφυγή στόν Άρειο Πάγο. Εκκρεμεί υπόθεση απάτης σέ βαθμό κακουργήματος, καί υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

  "ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ"
  Πωλείται νερό τού Καματερού, μέ μειωμένο ΦΠΑ.
  Λειτουργεί μαντείο στό Αιγάλεω, μέ πυθία τήν "αγία" Αθανασία.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
  Όπου δείτε ελπιδέμπορους, πλακώστε τους στίς κλωτσιές έστω κι άν δέν ξέρετε τό γιατί.
  Τό ξέρουν εκείνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν παίζεσαι Αυτόλυκε. :Ρ

   Διαγραφή
  2. Διάβασα τα 2 ποστ για την END και με κάλυψες.
   Ενώ διατυμπανίζεις ότι ψάχνεις το θέμα... όχι μόνο κάνεις πλάκες για την πιο σπουδαία και σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για την διάσωση της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά παραθέτεις και τον Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος ειρήσθω εν παρώδω έχει πηγή χρηματοδότησης την ίδια με αυτήν του Γιαλτουρίδη και Ιγνατίου, λοιδορώντας την END και τον Σώρρα.

   Για ακόμη μια φορά να επαναλάβω, ότι αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι έχουμε ενδιατρίψει σοβαρά στην πρόταση Σώρρα, έχουμε έρθει σε επαφή, έχουμε πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν και αφού έχουμε διαλύσει όλες τις αμφιβολίες αποφασίσαμε να είμαστε ενεργοί, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί πολίτες.
   Μοναδικό μας ελατήριο, τι μπορούμε οι ίδιοι πραγματικά να κάνουμε για την πατρίδα μας.

   Αυτό είναι το σημείο αφετηρίας με τα λόγια του αγωνιστή Κυριάκου Μάτση:
   "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα"

   Όσο αντιφατικό και αν ακούγετε, η όλη προσφορά Σώρρα δεν αφορά μόνο τα 650 δις αλλά εμπερικλείει μέσα της την δικαιοσύνη, την ισονομία, και την ισοπολιτεία. Έννοιες και αρχές πανανθρώπινες.
   Όσοι αισθάνονται το ίδιο και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, έχουν την δυνατότητα και μπορούν τώρα να το κάνουν.
   Για τους υπόλοιπους οι καιροί ου μενετοί.

   Εδώ το link που δεν κατάφερες να δεις
   http://demetrisyoutubecomments.blogspot.com/

   Διαγραφή
 3. Συμπαθώ τον Λαμπράκη και τον Σώρρα, και εκτιμώ το έργο αφύπνισης που κάνουν. Για τα λεφτά δεν έχω άποψη, αλλά το γεγονός οτι δεν το ερευνούν οι αρμόδιοι, με βάζει σε υποψίες για το αν πράγματι κάτι σοβαρό τρέχει!! Τους πολέμιους δεν τους καταλαβαίνω, και ξαφνικά έχουν πληθύνει κιόλας! Έχουν κάτι να χωρίσουν με τους προαναφερθέντες; Live and let live!!! Αν θέλουν να προστατέψουν τους δύστυχους ηλίθιους-αδαείς απο τα αρπακτικά για να μην πιαστούν κορόιδα, οκ, αλλά ας μη σκίζουν και το καλσόν τους! Εδώ δεν τους προστάτεψαν τόσα χρόνια απο την κομματοκρατία, ο Σώρρας τους μάρανε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Vasoula, αυτά που γράφεις είναι απορίες που είχα και εγώ αρκετό καιρό πρίν και συμφωνώ σε αρκετά πράγματα με τα λεγόμενά σου. Κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω ότι καλύτερη επιλογή απο την ΕΝD αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεδομένου ότι πολιτικά δεν ξεχωρίζει κανένας απο κανένα κομματικό συνδυασμό. Διαβασα ότι ο Σώρρας θα φέρει ένα νέο μνημόνιο και η χώρα θα κρέμεται απο τον Δανειστή της (δηλαδη ότι γίνεται και τώρα) προσωπικά λοίπον προτιμώ να κρέμομαι απο έναν δανειστή με 0,5% εππιτόκιο παρά απο έναν άλλο δανειστή με 7,5% (επίσημα, ανεπίσημα τρέχα γύρευε....). Δέν υπάρχουν στοιχεία που να μας οδηγούν στο συμπέρασμα της υποθήκευσης της χώρας απο την ΕΝD ενώ αντίθετα υπάρχουν στοιχεία για την υποθήκευση της χώρας υπό την παρούσα διοίκηση η όποιοσδήποτε πολιτικός συνδυασμός φαίνεται να αναλαμβάνει μετά τις επόμενες εκλογές.
  Ας δούμε λοιπόν την υπόθεση ΕΝD με λιγότερη καχυποψία (που είναι δικαιολογημένη δεδομένου του τι έχουμε τραβήξει) και ας πιέσουμε την κυβέρνηση να προβεί σε έλεγχο των ομολόγων και να μας ενημερώσει επίσημα.
  Με τιμή και σεβασμό στην δουλεία σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή